Adnan Saygun Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde düzenlenen 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasının final gününde yapılan elemelerden sonra ödüller sahiplerini buldu. İki...

Adnan Saygun Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde düzenlenen 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasının final gününde yapılan elemelerden sonra ödüller sahiplerini buldu. İki ayrı grupta yarışan genç yeteneklerden dereceye girenler ödüllerini jüri başkanı Gülsin Onay’ın elinden aldı.

Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma

bu yıl 15 – 19 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’un Gümüşlük mahallesindeki festival merkezinde gerçekleşti. Bodrum Klasik Müzik Derneğinin, festival kapsamında iki yılda bir düzenlediği Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasına 18 yaş üstü A sınıfından katılan Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın birinciliği paylaşırken ikincilik ve üçüncülüğe değer performans bulunamadı. 18 yaş altı B sınıfında yarışan genç yeteneklerden Tuna Bilgin, elemelerde sergilediği performansla birinciliğe layık bulunurken, yarışmanın bu kategorisinde de ikiciliğe ve üçüncülüğe değer performans bulunamadığı açıklandı. Genç yarışmacı Tuna Bilgin ayrıca “En İyi Saygun Yorumcusu” ödülünün de sahibi oldu.

Dereceye giren yarışmacılar bir de konser verdi

Gümüşlük sahilinde yer alan festival merkezinde sabah saatlerinde başlayan son tur elemelerden sonra öğlen saatlerinde jüri üyeleri dereceye girenleri belirlemek üzere toplandı. Akşam saat 20:30’da ise Toprak Ev’de sonuçların açıklanmasının ardından dereceye giren yarışmacılar, sahneye gelerek birer performans sergilediler. Yarışmanın jüri başkanı Gülsin Onay yaptığı konuşmada; “Çok güzel bir yarışma oldu. Hepsi de aslında çok yetenekli ve değerli gençler. Sonuçta üç tane de nur topu gibi birincimiz oldu. Bundan sonra yolları açık olsun, gündemleri hep müzik olsun” dedi

Jüride ünlü isimler yer aldı

Büyük bestecimiz Saygun’un adını yaşatmak ve gençleri teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeleri arasında dünyaca ünlü piyanistler yer aldı. Jüri başkanlığını Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın yaptığı yarışmanın jüri üyeleri arasında İtalya’dan Romano Pallottini; Küba’dan Mauricio Vallina ve Rusya’dan Ilya Itin yer aldı. Yarışmanın sanat yönetmenliğini ise Piyanist Eren Levendoğlu üstlendi.

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.