Adalet zengine işledi!

Lüks villadan akan su nedeniyle ayağı kırılan yaşlı kadın ve eşi komşularıyla mahkemelik oldu. Mahkeme yaşlı çifte para cezası verdi. Çift cezayı ödemezse kamu yararına bir kamu kurumunda çalışarak cezayı ödemek zorunda...

Adalet zengine işledi!

Lüks villadan akan su nedeniyle ayağı kırılan yaşlı kadın ve eşi komşularıyla mahkemelik oldu. Mahkeme yaşlı çifte para cezası verdi. Çift cezayı ödemezse kamu yararına bir kamu kurumunda çalışarak cezayı ödemek zorunda kalacak.

Bodrum ilçesinde yaşayan hasta ve yaşlı Rıza-Perihan Kocagöz çifti, komşularıyla yaşadıkları tartışmanın ardından kendilerine tebliğ edilen bin 702 TL'lik ceza sonrası ne yapacaklarını şaşırdı.

Bodrum'un Ortakent Yahşi Mahallesi'nde ikamet eden Rıza Kocagöz, çevresinde lüks binalar yükselmesine rağmen doğduğu evi terk etmeyerek yaşamını sürdürüyor. 74 yaşındaki Kocagöz, geçirdiği ameliyatlarının ardından koltuk değnekleriyle güçlükle yürüyor. Kocagöz'ün 60 yaşındaki eşi Perihan Kocagöz, sonradan mahkemelik oldukları lüks villadan salınan ve kışın buz tutan suya basarak düştü. Kalçası kırılan yaşlı kadın, takılan protezle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Kocagöz çifti, sakatlıkla sonuçlanan bu kazanın ardından komşularıyla mahkemelik oldu. Uzun süre devam eden davanın ardından kendisine tebliğ edilen bin 702 TL'lik ceza karşısında şok yaşayan yaşlı adam, cezayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Devlet yardımıyla geçinmeye çalışan Kocagöz, eğer bu cezayı ödeyemezse bir kamu kurumunda halk yararına çalışmak zorunda kalacak.

Komşularının kendilerine hakaret davası açtığını belirten Rıza Kocagöz, “Biz dava açıyoruz takipsizlik diyorlar, onlar açınca ceza geliyor. Biz bu parayı nasıl ödeyeceğiz? Eşimde bende zaten zor yürüyoruz. Gelirimizde sadece 3 aydan 3 aya aldığımız bin 200 liralık devlet yardımı” diyerek, cezaya tepki gösterdi.

Ödemezlerse kamu yararına çalışacaklar

Cezayı ödeyemezlerse kamu kurumunda çalışmaları gerekeceğini dile getiren Rıza Kocagöz, şunları söyledi: “Biz bu şekilde nasıl çalışacağız? Hanım da ben de bu durumdayken nasıl çalışacağız? Mahkemeye gittik soru bile sormadılar, sonra bu ceza geldi. Komşumuzla lağım borusundan ötürü birkaç sefer şey yaptık, kaymakamlıktan adam getirdim, zabıtaları getirdim, hep ondan yana oldular. Kesesini doldurup salıyor. Bana delisin sen tımarhaneye git diye hakaretlerde bulundu. Bundan ötürü devamlı kavga ediyoruz. Mahkemelik olduk. Ben mahkemeye veriyorum takipsizlik kararı geliyor. Onun mahkemesi olduğu zaman bana ceza geliyor. Bana en son 'Seni içeride yatırtacağım veya ceza verdirteceğim, içim rahat edecek.” dedi.

Rıza Kocagöz’ün eşi Perihan Kocagöz ise kalçasına protez takılmasına neden olayı şu sözlerle anlattı:

“Bir Çarşamba günüydü, beyim pazara gitti, oğlum da çalışıyordu. Ben çağırdım ikisini de. Evimin önünde ayağım kırıldı. Bunlar yüzünden Gül hanımın suyundan ötürü ayağım kırıldı. Ondan sonra 48 gün hastanede yattım. Üç ay burada yattım. Bir sene oldu kırılan ayağıma protez takıldı, genç protez takıldı. Doktor diyor ki sen oturamazsın kalkamazsın, zor yürüyeceksin dedi ama ben yine kendi imkanlarım ile yürümeyi başardım."

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.