Adalet ve Demokrasi Şehitleri Anıldı

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliğinde basın şehitleri, yazarlar ve aydınlar anıldı. Anma etkinliğinde Adalet ve Demokrasi şehitlerinin salondaki fotoğrafları ise duygulu anlar yaşanmasına...

Adalet ve Demokrasi Şehitleri Anıldı

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliğinde basın şehitleri, yazarlar ve aydınlar anıldı. Anma etkinliğinde Adalet ve Demokrasi şehitlerinin salondaki fotoğrafları ise duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliği Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Meclis Üyeleri, CHP Muğla İl ve İlçe Başkanları, Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Gümüş, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Öncelikle; Adalet ve Demokrasi mücadelesinde hayatlarını veren ve bu uğurda yaşamlarını kaybedenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyorum. 24 Ocak 1992 tarihinde Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu kalleşçe yapılan saldırı sonucu kaybettik. Ne acıdır ki halen failleri bulunamadı. Yine bu ülkenin aydınlanması yolunda mücadele veren, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Necip Hablemitoğlu’nu, Bahriye Üçok’u, Gaffar Okkan’ı, Abdi İpekçi’yi ve daha nice isimlerini sayamadığımız adalet ve demokrasinin yılmaz savunucularını hunharca katlettiler.

Hâlbuki Adalet ve Demokrasi vazgeçemeyeceğimiz ve üzerinde hassasiyetle durmamız gereken iki önemli değer olmalı. Düşündükleri için ve düşündüklerini yazdıkları için öldürülen, hapiste yatan gazeteci, aydın, faili meçhul cinayetler artık son bulmalı. Unutulmamalıdır ki basın ne kadar özgürse, o ülkede o derece adalet ve demokrasi vardır.

Tabi bu adalet ve demokrasi düşmanı katiller onların yazdıklarını, fikirlerini, yaydıkları bilim ışığını yok edemeyeceklerini akıl edemediler. Bizler onların yaydıkları adalet ve demokrasi ışığında yolumuza devam edeceğiz. Bizler gibi bu ışıkta yürümeye devam edenler arttıkça, baskıcı ve laiklik düşmanı bu karanlık güçler, inanıyorum ki zayıflayıp, yok olacaklardır. Bizler Adalet ve Demokrasi mücadelesinde hayatlarını veren Uğur Mumcu’yu, Apdi İpekçi’yi, Necip Hablemitoğlu’nu, Çetin Emeç’i, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Bahriye Üçok’u Gaffar Okkan’ı Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Katılımlarınız için teşekkür eder, Saygılarımı sunarım” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Bir daha adalet ve demokrasi yolunda hayatlarını veren basın şehidi vermemenin çaresini bulmalıyız” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Uğur Mumcu ile dostluklarından bahsederek, Mumcu’nun her an ölümü bekler gibi dik durduğunu belirtti. Konuşmaların ardından, Anma Etkinliği Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl’ın seslendirdiği türküler ve serginin gezilmesi ile devam etti.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.