92 bin sebze fidesi dağıtıldı

Muğla’daki kadın çiftçilerin ekonomik açıdan güçlendirilmesi, pazar sorunlarına çözüm bulunması amacıyla kooperatifleşmesini sağlamak için başlatılan projede kadınlar tarafından Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl...

92 bin sebze fidesi dağıtıldı

Muğla’daki kadın çiftçilerin ekonomik açıdan güçlendirilmesi, pazar sorunlarına çözüm bulunması amacıyla kooperatifleşmesini sağlamak için başlatılan projede kadınlar tarafından Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne kooperatif kuruluşu için başvuru yapıldı. Kadınlara kooperatifçilik konusunda ilk altı ayda 88 kadına verilen eğitimler sonucunda kadınlar kooperatif kurmak için ilk adımı attı. Kooperatif ortağı olacak kadın çiftçilerden 16 kadın kış aylarında da ürün çeşidi ve kalitesini devam ettirmeleri için eğitimler verildi.

Eğitimlerde, yer seçimi, toprak tahlili ve gübreleme işlemleri gerçekleştirildi. 16 kadın üreticiye marul, brüksel lahanası, brokoli, karnabahar (karbeyazı), kırmızı lahana, sofralık brokoli gibi çeşitler bulunan 92 bin adet kışlık sebze fidesi dağıtıldı.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.