80 bin böcek Organik Tarım için çalışacak!

Köyceğiz İlçesi Çandır Mahallesinde organik tarım çalışmaları kapsamında yer alan yaklaşık 4 bin adet nar ağacına, 40 bin adet "cryptolamus montruzieri" ile 40 bin adet "leptomastix dactilopi" isimli predatör avcı böcekler...

80 bin böcek Organik Tarım için çalışacak!

Köyceğiz İlçesi Çandır Mahallesinde organik tarım çalışmaları kapsamında yer alan yaklaşık 4 bin adet nar ağacına, 40 bin adet "cryptolamus montruzieri" ile 40 bin adet "leptomastix dactilopi" isimli predatör avcı böcekler salınarak unlu bite karşı biyolojik mücadele başlatıldı.

Tarımsal üretimde zararlı böceklerin ve hastalıkların mücadelesinde doğal düşmanların kullanılması olan biyolojik mücadele, organik tarım metotları içinde yer alan mücadele yöntemlerinden birisi. Biyolojik mücadelede kullanılan doğal düşmanlar, üç grup altında sınıflandırılıyor. Bunlar predatörler (avcı böcekler, avlarıyla doğrudan beslenirler), parazitoitler (yumurtalarını zararlı böcekler içine bırakan küçük arıcıklar) ve mikroorganizmalar (bakteriler, virüsler, funguslar, nematodlar). Özellikle zararlı böceklerin bir tarım alanındaki yoğunluğunun ekonomik zarar seviyesi altında tutulabilmesi için faydalı böceklerin kullanılması, en yaygın olarak bilinen biyolojik mücadele şekli. Biyolojik mücadele sayesinde doğal dengenin korunması sağlanmış olurken çevre ve insan sağlığı da ilaçların olumsuz etkilerinden uzak tutuluyor.

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.