53 yıllık başkan güven tazeledi

Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 53. Seçimli Genel kurulu Kooperatif Toplantı Salonunda yapıldı. Yapılan Divan Başkanlığını Aydın Muğla Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’ın yaptığı genel kurula,...

53 yıllık başkan güven tazeledi

Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 53. Seçimli Genel kurulu Kooperatif Toplantı Salonunda yapıldı. Yapılan Divan Başkanlığını Aydın Muğla Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’ın yaptığı genel kurula, Yatağan Belediye Başkan vekili Tarcan Oğuz, Muğla ve çevre İlçelerin Kooperatif Başkanları, Sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Ticaret Bakanlığı yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kooperatifin yönetimi ve ortakları katıldı.

Kooperatifin gelir gider, faaliyet raporları, tahmini bütçesi okunup aklandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, kendisinden “Duayen Başkan” olarak söz edilen Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 53 yıllık başkanı Süleyman Can yaptığı konuşmada; “Bugün çok mutlu ve gururluyum. Kooperatifimizin kurucularından olup 53 yıldır sizlere hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Bu herkese nasip olmaz. Kooperatifimiz il ve ülke genelinde başarılı bir kooperatif durumundadır. Sizlerden ricam borçlarını zamanında ödeyin sıkıntı yaratmayın bizden para isteyin yeterli plasman var. At binenin kılıç kuşananın başarıyoruz sürekli ilerliyoruz. Bundan sonra yıllık mali genel kurullar her yıl değil 3 yılda bir yapılacak. Sizlere çok az faizli kredi vermeye devam edeceğiz, kredi limitini 150 binden 200 bine çıkardık. Bu binalar kooperatif sizin bizler gelici geçiciyiz. Dışlardan gazel okuyanlara kulak asmayın, ben sizlere hizmet etmeye devam ediyorum. Sağ olun var olun katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

“Hedefimiz sıfır faiz”

Genel kurulda söz alan Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu da; “Yatağan Esnaf ve sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 53. Olağan Genel kurulu hepimize hayırlı olsun. Okunan rakamlar hepimizin göğsünü kabarttı. Hepinizi kutluyorum Aklanmak güzel bir olay. Bu kooperatif sizin sizler söz sahibisiniz sizler söz sahibisiniz. Hariçten gazel okuyanları bakmayın. Bundan önceki genel kurullarda faizlerin yüksek olduğunu söylemiştim. Faizlerle ilgili olarak esnaf odası ve kooperatif olarak yapılan mücadele sayesinde faizleri % 4-% 5 indirdik. Bundan sonra hedefimiz sıfır faizdir. Ben bu genel kurulun herkese hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Aydın-Muğla Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, Genel Merkez adına kooperatifin kurucusu ve 53 yıllık başkanı olan Süleyman Can’a, Atatürk heykeli hediye etti. Saraç;” Süleyman abi bizim üstadımız, duayenimiz, Allah onu başımızdan eksik etmesin” ifadesini kullandı.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimde, yönetim kuruluna Süleyman Can, Ali Suat Tekin, İbrahim Gök, Yaşar Kahraman, Ali Demirel, Denetim kuruluna Adem Yaran Özer Sökmen, üst kurul delegeliğine, Süleyman Can, Ali Suat Tekin, İbrahim Gök, seçildiler.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.