400 sporcu koştu

Datça, doğa sporlarına ev sahipliği yapmaya ve sporcuları Datça’da ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl ilki düzenlenen Datça Run, 400’ü aşkın sporcuyu ve konuklarını ağırladı. 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen ve 21...

400 sporcu koştu

Datça, doğa sporlarına ev sahipliği yapmaya ve sporcuları Datça’da ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl ilki düzenlenen Datça Run, 400’ü aşkın sporcuyu ve konuklarını ağırladı. 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen ve 21 km, 10 km, 5 km olmak üzere 3 farlı etaptan oluşan yarışma oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın da ana destekçiler arasında yer aldığı etkinlik, hem profesyonel hem amatör koşuculara muhteşem Datça doğası ve ikliminde koşu deneyimi yaşattı.

Datça yarımadası gerek iklim koşulları gerek doğal güzellikleri, flora ve faunası ile başta doğa sporları olmak üzere pek çok spor dalına uygun koşullara sahip bir belde. Parkur, Datça'nın muhteşem doğasını kapsadığı gibi, Datça'nın merkezini de içerisine alıyor. Böylece, hem sporcuların Datça'nın eşsiz doğasını deneyimledikleri keyifli bir rota olması, hem de Datça halkının koşu etkinliğine mümkün olduğunca entegre edilmesi hedeflendi.

Koşucular ve Datça’ya gelen misafirler burada yaşadıkları deneyimleri sosyal medyada #rundatca hashtagiyle paylaştılar. Yarışmanın gelenekselleştirilmesi planlanıyor.

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.