4 kilo olarak dünyaya geldi

Ümran ve Murat Bolat çiftinin ilk bebekleri Yusuf Bolat anne karnında 38 hafta süren yolculuğunu normal doğumla tamamladı. 4.200 kg olarak dünyaya gelen Yusuf’un doğumunu Özel Yücelen Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı...

4 kilo olarak dünyaya geldi

Ümran ve Murat Bolat çiftinin ilk bebekleri Yusuf Bolat anne karnında 38 hafta süren yolculuğunu normal doğumla tamamladı. 4.200 kg olarak dünyaya gelen Yusuf’un doğumunu Özel Yücelen Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Ezgi Gencer gerçekleştirdi.

Doğum sonrasında açıklama yapan Op.Dr. Ezgi Gencer “ Genelde 4 kilo ve üzeri bebekler için sezeryan doğum tercih edilir gibi toplumda yerleşmiş bir yargı var fakat sezeryan için belirlediğimiz kriterler içerisinde bebeğin kilosu başta gelmemektedir. Yusuf Bebek dünyaya sağlıklı bir şekilde gözlerini açtı, anne ve babasıyla birlikte sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum ” dedi.

Doğumdan kısa bir süre sonra duygu ve düşüncelerini dile getiren anne Ümran Bolat “ 38 haftalık hamileliğim boyunca bana destek veren tüm Yücelen Hastanesi Kadın Doğum ekibine ve beni normal doğuma cesaretlendiren doktorum Ezgi Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Çevremdeki herkes iri bebek aman dikkat et sezeryan ol diyerek beni baskı altına almaya çalıştı ama ben ısrarla normal doğum yapmak istiyordum. Hamileliğim boyunca düzenli yürüyüş ve nefes egzersizleri yaptım ve bunun oldukça faydasını gördüm, anne olmak harika bir duyguymuş, Allah herkese yaşatsın  ” diyerek hastaneden taburcu oldu.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.