30 YILLIK KÜSKÜNLÜK BİTTİ

Ula ilçesi Kızılağaç Mahallesinde muhtarlık seçimleri nedeniyle 30 yıldır devam eden üç mahalle arasındaki küskünlük yeni Muhtar Orhan Akcan’ın verdiği barış yemeği ile sona erdi.Muğla’nın Ula ilçesinin Kızılağaç...

30 YILLIK KÜSKÜNLÜK BİTTİ

Ula ilçesi Kızılağaç Mahallesinde muhtarlık seçimleri nedeniyle 30 yıldır devam eden üç mahalle arasındaki küskünlük yeni Muhtar Orhan Akcan’ın verdiği barış yemeği ile sona erdi.

Muğla’nın Ula ilçesinin Kızılağaç Mahallesinde, üç mahalle arasında muhtarlık seçimleri nedeniyle 30 yıldır devam eden küskünlük yeni muhtar Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan tarafından düzenlenen barış yemeğiyle sona erdi. Köylüler yemekte kucaklaşarak barıştı.

Kızılağaç mahallesindeki birlik, beraberlik ve barış yemeğine Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, çevre mahallelerin muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı. Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra mahalle statüsüne geçen Kızılağaç köyü, üç mahalleden oluşuyordu. Kızılağaç, Çamköy ve Akkaya mahalle sakinleri her seçim döneminde muhtar adayının ayrı mahallelerden seçilmesi nedeniyle 30 yıldır birbirleriyle konuşmuyordu. Kızılağaç köyünün mahalle statüsüne geçmesinin ardından Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan muhtar seçildi. Bin 100 nüfusu bulunan 830 seçmeni bulunan mahallede Orhan Akcan birleştirici politikası ile seçimlerin galibi oldu. Üç mahalle sakinlerine de seçim sonrası birlik ve beraberlik yemeği sözü veren Akcan, bu sözünü yerine getirerek 30 yıldır birbirleriyle konuşmayan mahalle sakinlerini yemekte buluşturup barıştırdı.

92 yaşında piste çıktı

Kızılağaç mahallesindeki barış yemeğinde mahalle sakinleri, yerel bir orkestra eşliğinde sazlı sözlü eğlendi. Barış yemeğinin en genci 5 yaşında olurken, en yaşlısı 92 yaşındaki Mehmet Ali Uysal oldu. Mehmet Ali Uysal, koltuk değnekleri ile çıktığı pistte Kerimoğlu Zeybeği’ni duyunca elindeki koltuk değneklerini atarak Kerimoğlu Zeybeği oynadı. Uzun süre pistte kalan Uysal, oyun sonunda mahalle sakinlerinden alkış aldı.

Kızılağaç Mahallesi muhtarlığı tarafından verilen yemekte tavuklu pilav, keşkek ve ayran ikram edildi. İkramın ardından yöresel oyunlar oynanırken, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan’ın huzurunda başta mahalle muhtarı Orhan Akcan olmak üzere yıllardır birbirleri ile konuşmayan mahalle sakinleri kucaklaşarak barıştı.

“Şimdi birlik zamanı”

Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, birlik ve beraberlik yemeğinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu birlik beraberlik gününde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum ve bundan onur duyuyorum. Seçim bitmiştir, biz atık 23 bin 500 kişinin belediye başkanıyız. Burada doğru olanın yanında olacağız, yanlışı olana dur diyeceğiz. Burada esas olan toplumsal çıkarların korunmasıdır. Bireysellik değil, toplumsallık önemlidir. Biz, siz varsanız varız, halk varsa biz varız. Muhtarımız burada bizim gözümüz kulağımızdır. Burada halkın seçtiği kişilere sonuna kadar güveneceğiz.”

“30 yıl süren dargınlık bitti”

Kızılağaç Köyü Muhtarı Orhan Akcan, mahalleler arasında yıllardan bu yana bir kopukluk, bir kırgınlık olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Biz, burada bir ilki başardık. 30 yıldır bir araya gelmeyen, aynı köyün üç mahallesinde oturan bu insanlar şimdi birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini veriyor. Sizler de gördünüz, inşallah bu birlik ve beraberliğimizin sürmesi dileği ile etkinliğimize katılan tüm mahalle halkına teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.