28 yıl sonra kep attılar

Bodrum'da 1980 yılında girdikleri fakülteden 1987 yılında mezun olan mühendisler, 28 yıl sonra diploma ve kep töreni heyecanı yaşadı.1980 yılında girdikleri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi'nden 1987...

28 yıl sonra kep attılar

Bodrum'da 1980 yılında girdikleri fakülteden 1987 yılında mezun olan mühendisler, 28 yıl sonra diploma ve kep töreni heyecanı yaşadı.

1980 yılında girdikleri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan bir grup mühendis o yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle mezuniyet töreni gerçekleştiremedikleri için hayallerini 28 yıl sonra gerçekleştirdiler.

Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşamını sürdüren mezunlar, Bodrum’da bir otelde buluşarak okul günlerini anarak onlarca yıl sonra kendi mezuniyetlerini organize ettiler.

1980 dönemi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şevki Hoşağası, Prof.Dr. Güven Önbilgin, Doç. Dr. Mehmet Timur Aydemir, Y. Doç. Dr. Abdullah Sezgin ve Y. Doç. Dr. Hatice Sezgin'in de katıldığı diploma ve kep töreninde eğlenceli anlar yaşandı.

Okudukları dönemin 1980 askeri dönemine denk geldiğini anlatan Elektrik Elektronik Mühendisi Feridun Sezgin şunları söyledi:

"O dönemde iki kişiden fazla bir araya gelince eylem sıfatına giriyordu ve yasaktı. O yüzden yöneticilerimiz mezuniyet töreni yapmadı. Bizde 30 yıl sonra mezuniyet törenimizi kendimiz yapmaya karar verdik. Hayatta olan hocalarımızı, öğrenci işlerini, profesörlerimizi çağırdık. Bu ekinliği düzenledik"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan öğretim üyesi Prof. Dr. Şevki Hoşağası, organizasyonun çok iyi olduğunu ve yıllar sonra öğrencileriyle buluşmanın çok anlamlı olduğunu belirtti. Tören sonrası hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından kep atma töreni yapılırken, 28 yıl sonra tören ile kep atan mühendislerin heyecanı ise gözlerden kaçmadı.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.