“ 24 Haziran’da kabustan uyanacağız”

Fethiye’de konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Biz, Türk siyaset tarihinde ilk defa tabandan teşkilatlanarak, yukarı doğru gelen bir hareketiz, siyasi partiyiz. Türkiye’yi kurtaracağız. Ben ve arkadaşlarım 24...

“ 24 Haziran’da kabustan uyanacağız”

Fethiye’de konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Biz, Türk siyaset tarihinde ilk defa tabandan teşkilatlanarak, yukarı doğru gelen bir hareketiz, siyasi partiyiz. Türkiye’yi kurtaracağız. Ben ve arkadaşlarım 24 Haziran’daki seçim için mutluyuz; çünkü bir an önce bu kabustan kurtulmuş olacağız”dedi.

İYİ Parti’nin seçimlere katılamayacağı iddialarına da cevap veren Akşener; “Bu milletin mensuplarının kurduğu, kurdurduğu yapıdır. Herkesi kucaklayan partidir. Onun için bizi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Buradan abidik gubidiklere alışmışlara sesleniyorum ayağınızı denk alın. İYİ Parti’nin seçimlere girmek için hiçbir şartı eksik değildi. Eğer engel olmaya kalkarsanız bende Meral Akşener’sem o gök kubbeyi başınıza yıkarım. Geçen referandumdaki gibi YSK üzerinden bir hileye başvurursanız bütün fetvalarınızı size yediririm” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya parti rozetini takmak üzere Muğla’nın Fethiye ilçesine geldi. vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener, Atatürk’e hakaret davasında yargılanan Yavuz Bahadıroğlu’nun ‘Harp hiledir’ tweetine de cevap vererek, “Kendini Erdoğan’a sevdirmek için uğraşan bir zatın bir sözü var ‘Harp halidir her şey mubahtır’ Geçen referandumdaki gibi YSK üzerinden bir hileye başvurursanız bütün fetvalarınızı size yediririm” dedi. Akşener “ İYİ Parti, bütün hukuki şartlarını tamamlamıştır. 10 Haziran itibarıyla 6 ayını doldurarak, seçime girmeye hak kazanmış siyasi partidir” dedi.

“Sandıkla evlerine göndereceğiz”

Akşener “Öncelikle bu meydanda bizlerle beraber olan, bize destek olmak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, çok değerli kardeşlerimle, buna vesile olan çok değerli kardeşim Behçet Saatcı’ya teşekkür ediyorum, Allah hem onlardan hem de sizlerden razı olsun. Bu meydanı dolduranların ne anlama geldiğini biliyorum. Çalışanların tereddüt ettiği ülkede, OHAL’in devam ettiği ülkede cesurlar hareketi bu meydanı doldurdu. Aynı 1919’da olduğu gibi sizin iradenizle, sizin duruma vaziyet etmenizle, sandıkta evlerine göndereceğiz” dedi.

“Gök kubbeyi başınıza yıkarım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Bu milletin mensuplarının kurduğu, kurdurduğu yapıdır. Herkesi kucaklayan partidir. Onun için bizi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Buradan abidik gubidiklere alışmışlara sesleniyorum ayağınızı denk alın. İYİ Parti’nin seçimlere girmek için hiçbir şartı eksik değildi. Eğer engel olmaya kalkarsanız bende Meral Akşener’sem o gök kubbeyi başınıza yıkarım. Buradan size bir çağrım var İYİ Parti sandıklara sahip çıkacak ama sizler de sandıklarınıza sahip çıkacaksınız. Kendini Erdoğan’a sevdirmek için uğraşan bir zatın bir sözü var “Harp halidir her şey mubahtır” Geçen referandumdaki gibi YSK üzerinden bir hileye başvurursanız bütün fetvalarınızı size yediririm” şeklinde konuştu.

Meral Akşener “Milletvekili transferi ile bir grup yaparsınız. Ondan sonra seçimlere katılırsınız. Partinizin tartılmasına, seçmen karşısına çıkmasına yol açarsınız. Biz, Türk siyaset tarihinde ilk defa tabandan teşkilatlanarak, yukarı doğru gelen bir hareketiz, siyasi partiyiz. Bunun anlamı şu. OHAL şartlarında, herkesin muhbir olmaya özendirildiği bir dönemde, 77 il teşkilatının kurulduğu, Batman, Hakkari, Muş, Siirt, Bitlis gibi 77 il teşkilatımızın ilçeler dahil kurulduğu, 67 ilimizin bizatihi kongresini yaptığı bir siyasi hareket olduk. Dolaysıyla bu vatandaşımızın teveccühünün ortaya çıkardığı bir sonuç. Bu gücü, desteği, iradeyi ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. arkadaşlarım 24 Haziran’daki seçim için mutluyuz; çünkü bir an önce bu kabustan kurtulmuş olacağız”dedi.

İYİ Parti’ye geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya rozetini Genel Başkanı Meral Akşener takarken, Saatcı da yaptığı konuşmasında; “MHP’den mecburi ayrılık sürecinde, arkamızda dimdik duran Saygıdeğer Beşkazalılara, benimle birlikte hareket eden başta meclis üyesi arkadaşlar olmak üzere dava arkadaşlarıma, yurdun dört bir yanından bizi destekleyen ve haksızlığa uğradığımızı söyleyen kardeşlerime teşekkürü bir borç bilirim.

Ayrıca kendi partilerine geçtiğim günden itibaren bana kucak açan her türlü kolaylığı sağlayan ve en ufak bir sıkıntı bile yaşatmayan başta Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal başkanım olmak üzere, İl Başkanlarım Zekai Alper ve İsmet Köse’ye, İlçe Başkanlarımız Kemal Karadenizli ve Osman Buğdaycı ile yönetim kurullarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.” Dedi.

“Korku İmparatorluğu kurulmak isteniyor”

Saatcı; “Ülkede korku imparatorluğu hâkimiyeti kurulmaya çalışılıyor. Geçen bir beldemizden, bir esnaf arkadaş geldi. ‘Ben de İYİ partiye geçeceğim. Ancak faal çalışamam. 2 oğlum var devlet memuru. Sonra sürerler’ dedi. Bu korkunun hiç kimseye faydası olmaz. Allah bize iktidar nasip ederse, iktidara geldiğimizde ilk yapacak olduğumuz yasal değişikliklerden bir tanesi de ucube şehirleri kimliksizleştiren, köy kültürümüzü yok eden büyükşehir yasasını değiştirmek olacaktır. Eşit şartlarda yarışmadığımız belli, bir tarafta tüm medya ve devlet imkanı, diğer tarafta kıt kanaat fedakarlıklarla yürütülen bir çalışma. Ancak biz kazanacağız. İYİ’ler kaybetmez.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.