“ 2018 Türkiye’nin diriliş yılı ocak”

Geçtiğimiz yıllarda peş peşe yaşanan krizler ile zor dönemler geçiren Türk turizmcisine yeni sezon için müjdeli haberler geliyor. Dünya turizminin önemli turizm firmalarından TUI yetkilileri tarafından, 2018 yılının Türkiye...

“ 2018 Türkiye’nin diriliş yılı ocak”

Geçtiğimiz yıllarda peş peşe yaşanan krizler ile zor dönemler geçiren Türk turizmcisine yeni sezon için müjdeli haberler geliyor. Dünya turizminin önemli turizm firmalarından TUI yetkilileri tarafından, 2018 yılının Türkiye turizminin diriliş yılı olacağı açıklaması geldi.

TUI Group CEO'su Friedrich Joussen, "Türkiye'de çok güçlü bir iyileşme gözlemliyoruz. Gelecek yaz için Türkiye'deki otellerle sözleşmeleri uzatma kararı aldık" dedi.

TUI, gelecek yaz için Türkiye'ye yönelik talepte yüzde 70 artış yaşandığını açıkladı.

İngiliz turistlerin sayısındaki artışla beraber Türkiye turizmindeki iyileşmenin, otellerdeki kapasitenin talebi karşılayamamasına yol açabileceği belirtiliyor.

TUI Group CEO'su Friedrich Joussen, şirketin dördüncü çeyrek verileriyle ilgili düzenlenen toplantıda, "Türkiye'de çok güçlü bir iyileşme gözlemliyoruz. Gelecek yaz için Türkiye'ye yönelik talepte yüzde 70 artış var. Yerel otellerle sözleşmeleri uzatma kararı aldık" dedi.

Joussen, talepte yaşanan artış sonucu Türkiye'deki arzın yetersiz kalacağını düşündüklerini söyledi.

Bedbank Hotelbeds de, Türkiye turizmindeki yükselişe dikkat çekerek, Türkiye'de otellerdeki rezervasyonların 1 Ekim'den bu yana yüzde 40 arttığını duyurdu.

Türkiye, EMEA bölgesinde en fazla rezervasyonun yapıldığı ülkeler arasında da, 11'inci sıradan 9'uncu sıraya yükseldi.

Hotelbeds, Türkiye'yi tercih eden İngiliz turistlerin sayısındaki artışın Türkiye'nin yükselişinde etkili olduğunu kaydetti. Türkiye'ye rezervasyonlarda İngiltere'nin başı çektiği, Almanya ve Suudi Arabistan'ın ise ikinci ve üçüncü sırada yer aldığı bildirildi.

Hotelbeds Group Satış Temsilcisi Sam Turner, "1 Ekim'de başlayan yeni mali yılla beraber Türkiye için ciddi bir iyileşme yaşandığını fark ettik. Bu durum, özellikle Türkiye'ye giden İngilizlerin artışından kaynaklanıyor" dedi. Turner, Türkiye'nin yeniden istikrarlı bir ülke haline gelmesinin Türkiye'yi tercih edilen turizm destinasyonarı arasında öne çıkardığını kaydetti.

TUI ve Hotelbeds, gelecek yaz için Türkiye'ye yönelik talebi karşılamak amacıyla, gelecek aylarda 400 otelle daha sözleşme imzalamayı planlıyor.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.