2 bin 200 dönüm kül oldu

Bodrum ilçesinde Cumartesi sabah saatlerinde başlayan yangın 22 saat sürdü. Dün sabaha kadar süren yangının söndürme çalışmaları havanın rüzgarlı olması nedeniyle güçlüklü yürütüldü. Zaman zaman yerleşim yerlerine...

2 bin 200 dönüm kül oldu

Bodrum ilçesinde Cumartesi sabah saatlerinde başlayan yangın 22 saat sürdü. Dün sabaha kadar süren yangının söndürme çalışmaları havanın rüzgarlı olması nedeniyle güçlüklü yürütüldü. Zaman zaman yerleşim yerlerine kadar yaklaşan alevlere karadan ve havadan müdahale edilirken, vatandaşlar da bahçe hortumları ve kovalarla söndürme çalışmalarına katıldı. Yangından 2 bin 200 dönüm alan yanarak kül oldu.

Cumartesi günü  sabah saatlerinde  Bodrum ilçesi İslamhaneleri Mahallesinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Tatil köylerini tehdit eden alevler rüzgarın ters dönmesi ile Bağla'ya doğru ilerledi. Karaincir Mahallesi, Bağla ve Aspat mevkilerine kadar ulaşan alevleri söndürmek ise 22 saat sürdü.

Dün sabaha kadar süren yangınla, 7 arazöz, 24 İtfaiye aracı, 53 itfaiye eri, 75 orman işçisi, 20 kişilik akut ekibi ve 28 kişilik Muğla-911 arama kurtarma ekibi mücadele etti. 6 ambulans ise bölgede hazır bekletildi.

Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine çevrede bulunan tatilciler de yardımcı oldu. Bazı vatandaşlar hortumlarla su sıkarak yangına müdahale ederken, bazıları ise itfaiye erlerinin zehirlenmemesi için evlerinde yaptıkları ayranları çalışanlara getirdi.

10 kişi zehirlendi, 1 itfaiyeci yaralandı

Yangın gece saatlerinde rüzgarın da etkisi ile büyümeye başladı. 3 metreye kadar ulaşan alevlere müdahale eden 1 itfaiye eri yaralandı. Arızalanan bir itfaiye aracı ise yangının ortasında kaldı. Yangına müdahale eden bazı vatandaşlar ve itfaiye erleri dumandan etkilendi. Dumandan etkilenenlerin tedavileri ambulanslardaki sağlık ekipleri tarafından yapıldı. 6 kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangın evleri de tehdit etti

Alevlerin Aspat mevkisine kadar ulaşmasıyla tatil köyleri yangının ortasında kaldı. İtfaiye tatil köylerinin çevresini kuşatarak alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Bölgede bulunan bir ahır küle döndü. Bir evin bahçesi ve balkonuna kadar ulaşan yangın evdeki ailenin tahliyesinin ardından kısa sürede söndürüldü.

Yangında ilk belirlemelere göre 2 bin 200 dönüm makilik ve bozuk orman ayanının yandığı öğrenilirken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için de çalışmalar sürdürülüyor.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.