“15 Temmuz’da destan yazıldı”

15 Temmuz Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansta konuşan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete,15 Temmuz’un unutulmayacağını ve unutturulmayacağını vurguladı. Mete; “Eğer bir daha böyle bir girişimde bulunmayı...

“15 Temmuz’da destan yazıldı”

15 Temmuz Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansta konuşan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete,15 Temmuz’un unutulmayacağını ve unutturulmayacağını vurguladı. Mete; “Eğer bir daha böyle bir girişimde bulunmayı düşünenler olursa diye söylüyorum. Bilsinler ki o gün elleri çıplak bir şekilde sokaklara çıkan milletimizi artık hiçbir güç engel olamayacaktır. . Bu milletin içerisinde o kadar fazla kahraman var ki yeri ve zamanı geldiğinde ortaya çıkmak için adeta nöbet tutuyorlar. 15 Temmuz’da bir kahramanlık destanı yazıldı” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Dirilişin Adı 15 Temmuz Konferansı düzenlendi.

Konferansa 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunulan Marmaris’te o anları yaşayan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete de konuşmacı olarak katıldı.

İlk olarak darbe kalkışmasını AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’tan öğrendiğini belirten Mete, “Televizyonu açtık ve bir darbe kalkışması olduğunu öğrendik. Hemen İlçe başkanlarım, yönetim kurulu üyelerimle irtibata geçerek bulabildikleri kadar kişiyle Marmaris’e Cumhurbaşkanımızın bulunduğu otele gelmelerini söyledim. Ardından il başkanlığı binamızın açılmasını ve bütün üyelerimize Cumhurbaşkanımızın bulunduğu otele gelmelerine yönelik mesaj atılmasını istedim” dedi.

Hemen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu otele gittiklerini ve kendisini İstanbul’a doğru yolcu ettiklerini söyleyen Mete, “ İkinci kez otele doğru yöneldiğimizde yolda yoğun bir telefon trafiği gerçekleştirdik. Telefonla konuşurken arkadan silah sesleri geliyordu. Bu arada telefonla görüştüğüm Emniyet Müdürümüz buraya gelmeyin, 2 arkadaşımız şehit oldu, 1’si şuan kanlar içinde kucağımda dedi. Biz gittik tabi ve o gecenin zifiri karanlığında helikopter sesi geldi ardından kurşun sesleri. Orada bulunan kalabalığa yatın yere bu kurşun sesi diyerek uyardığımı hatırlıyorum. Helikopterle suikastçı hainleri almaya gelmişler ve emniyet mensuplarımızın karşı koyması sonucu alamadan gittiler biliyorsunuz. Sonradan yakalanan hainler de söyledi. Onları almadan gittiği için onlarda helikoptere ateş etmişler. Sonrasında hainler gecenin zifiri karanlığından da yararlanarak ormana kaçtılar” şeklinde konuştu.

Hainlerin bir süre kaçtıklarını ancak sonunda hepsinin yakalandığını söyleyen Mete, “Adeta alay edercesine yalanlar söyleyerek insanları kandırmaya çalışarak davalarda ifade verdiler. Ancak adalet tatbikî tecelli etti ve hainler hak ettikleri gibi cezalandırıldılar” diye konuştu.

Mete, teşkilatçılığın önemine değinerek, şunları söyledi: “Muğla’nın dört bir yanından ilçe başkanlarımızla, yönetim kurulu üyelerimizle, bütün teşkilat mensuplarımızla Cumhurbaşkanımızın bulunduğu otelin önüne onu korumaya geldik. Orada sadece bizler değil her düşünceden insan darbeye karşı durmak için vardı.”

15 Temmuz’un unutulmayacağını ve unutturulmayacağını vurgulayan Mete, “Eğer bir daha böyle bir girişimde bulunmayı düşünenler olursa diye söylüyorum. Bilsinler ki o gün elleri çıplak bir şekilde sokaklara çıkan milletimizi artık hiçbir güç engel olamayacaktır. . Bu milletin içerisinde o kadar fazla kahraman var ki yeri ve zamanı geldiğinde ortaya çıkmak için adeta nöbet tutuyorlar” dedi.

Mete, 15 Temmuz Gecesi ülke olarak bir kahramanlık destanı yazıldığını söyleyerek “Burada siyasetin hiç bir önemi yok. 15 Temmuz gecesi herkes sokaklara döküldü ve bir oldu birlik oldu. Ben böyle bir ülkede, böyle bir vatanda yaşamaktan gurur ve mutluluk duyuyorum” diye ekledi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.