15 Temmuz Anma Programı hazırlıkları tamamlandı

Hain ve kanlı darbe kalkışmasının 1. Yıldönümü için düzenlenen Anma Programında hazırlıklar tamamlandı. Anma Programı kalkışmanın şiddetinin en fazla hissedildiği yerlerin başında gelen Marmaris’te gerçekleştirilecek....

15 Temmuz Anma Programı hazırlıkları tamamlandı

Hain ve kanlı darbe kalkışmasının 1. Yıldönümü için düzenlenen Anma Programında hazırlıklar tamamlandı. Anma Programı kalkışmanın şiddetinin en fazla hissedildiği yerlerin başında gelen Marmaris’te gerçekleştirilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Anma Programının toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Muğla Valisi Esengül Civelek koordinasyonunda yürütülen hain 15 Temmuz kalkışmasının 1. Yıldönümü Anma Programı hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında düzenlenen toplantıda hazırlıklar hakkında bilgiler veren Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, direniş ateşinin yakıldığı Marmaris'te adına yakışır bir anma programı gerçekleştirileceğini söyledi.

Marmaris'te Anma Programının yapılacağı alanda incelemelerde bulunan heyet daha sonra Yazıcı Turban Otelleri Sahibi Serkan Yazıcı'yı ziyaret ederek, hain kalkışmada Cumhurbaşkanının kaldığı yerleri gezerek Yazıcı'dan bilgi aldı.

15 Temmuz Anma Programı hazırlıklarını 3 aydan fazladır sürdürdüklerini belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, 15 Temmuz gecesi Marmaris'te gerçekleştirilecek Anma Programına 12 ülkeden 24 genci ve 81 ilden 2000 e yakın genci Marmaris'e davet ettiklerini belirtti. Dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden gençlerin hain saldırı üzerine Cumhurbaşkanının direniş hareketini başlattığı yerlerin gençler tarafından görülmesini ve o havanın teneffüs edilmesini istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı telefonla bağlanacak

Anma programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece 02.00 sularında Marmaris Anma Programına canlı olarak bağlanıp, 81 ilden gelen gençlerle Muğlalı vatandaşlara sesleneceğini belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; “ Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ve Muğla Valisi Esengül Civelek başata olmak üzere AK Parti MKYK Üyesi Bülent Karakuş, Muğla Milletvekillerimiz, Hasan Özyer, Nihat Öztürk ve İl Başkanı Kadem Mete'nin her konuda destek verdiler. Marmaris'te ki anma törenleri adına yakışır bir şekilde gerçekleştirilecek.” Diye konuştu.

Öte yandan gelenekselleştirilmesi düşünülen 15 Temmuz Şehitleri Anma Bisiklet Turu'nun startının ise 15 Temmuz sabahı 10.00’ da Atatürk Anıtı önünden Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından verileceği belirtildi. Bisiklet Yol yarışı Muğla'dan başlayıp, Marmaris Yazıcı Otel önünde sona erecek. Ödül Töreninin ise Yazıcı Turban Otel'de yapılacağı belirtildi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.