15 milyon yıllık fosil bulundu

Yatağan ilçesi Şeref Mahallesi yolunun Muğla Büyükşehir belediyesi ekiplerince yol genişletme ve bakımı çalışmaları sırasında mahalleye 1 kilometre mesafede bulunan kaplumbağa fosili ilgi odağı oldu. Kaplumbağa fosilini gazetecilere...

15 milyon yıllık fosil bulundu

Yatağan ilçesi Şeref Mahallesi yolunun Muğla Büyükşehir belediyesi ekiplerince yol genişletme ve bakımı çalışmaları sırasında mahalleye 1 kilometre mesafede bulunan kaplumbağa fosili ilgi odağı oldu. Kaplumbağa fosilini gazetecilere gösteren Şeref mahallesinde yaşayan 65 yaşındaki emekli ormancı Fahri Şahin; “Ömrümde ilk defa böyle bir şeye şahit oldum. Bana çok ilginç geldi. Sanırım, bu fosil çok eski yıllara ait olmalı” şeklinde konuştu.

Stratonikeia Kent Kazı Başkanı Pamukkale üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt fosilin muhtemelen 15 milyon yıllık olabileceğini belirterek, “Yaklaşık 20 yıldır Lagina ve Stratonikeia da kazı çalışmaları yapıyorum. Yörede zaman zaman bu tür fosillere rastlanıyor. Yatağan gerçekten tarihi ve kültürel zenginliğe sahip ender yerlerden birisi” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.