141 kaçak göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerin Fethiye’de gerçekleştirdiği operasyon sonucu yurda yasadışı yollardan giriş yaparak yine yasa dışı yollardan yurt dışına ggeçiş yapmaya çalışan farklı uyruklardan 141 kaçak...

141 kaçak göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerin Fethiye’de gerçekleştirdiği operasyon sonucu yurda yasadışı yollardan giriş yaparak yine yasa dışı yollardan yurt dışına ggeçiş yapmaya çalışan farklı uyruklardan 141 kaçak göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığına bağlı ekiplerin Fethiye’de gerçekleştirdiği oparasyonda yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan farklı uyruklardan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 141 kaçak göçmen yakalandı.

Fethiye sahillerinde kalabalık bir göçmen grubun Yunan adalarına geçme hazırlığı ihbarını alan Sahil Güvenlik Ekipleri, Jandarma ve Polis ekipleri koordineli olarak Ölüdeniz açıklarındaki Aleyna-3 isimli tekneye dün saat 05.30 sularında operasyon düzenledi.

Teknede yapılan kontroller sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 26 Suriye, 22 Afganistan,14 Irak, 12 İran, 23 Pakistan, 42 Somali, 1 Eritre uyruklu olmak üzere toplam 141 göçmen ile birlikte 1 organizatör yakalandı.

Göçmenlerin gerekli sağlık kontrolleri, yiyecek ve içecek ihtiyaçları tamamlandıktan sonra Jandarma kuvvetlerine teslim edildi.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığından yapılan açıklamada, kamu düzeninin sağlanması, göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve insanların mağduriyetinden kazanç sağlayan göçmen tacirlerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız olarak süreceği bildirildi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.