10 bin öğrenciye diş macunu ve fırçası

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği öğrencilere diş macunu ve fırça dağıtımı bu yıl Gazi İlköğretim Okulu 1/B sınıfında başladı....

10 bin öğrenciye diş macunu ve fırçası

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği öğrencilere diş macunu ve fırça dağıtımı bu yıl Gazi İlköğretim Okulu 1/B sınıfında başladı. Fethiye merkez ve köyler dâhil ilköğretim okullarına 10 bin diş macunu ve fırça dağıtım yapılacağı program başlangıcına Başkan Saatcı’ya vekâlet eden Onat Akdu katılırken, AK Parti İlçe Başkanı ve aynı zamanda diş doktoru olan Kadir Saruhan, öğrencilere diş sağlığı ile ilgili bilgiler aktardı.

Fethiye Belediyesi’nin bu geleneği uzun süreden bu yana sürdürdüğünü ifade eden Başkan Vekili Onat Akdu, “Belediyemiz tüm şartları zorlayarak geleneğinden bu sene de geri kalmadı. Her türlü fırçadan öğrenci uzak durmalı. Ama diş fırçasından değil. Diş sağlığı insan sağlığının en temel unsurlarından bir tanesi. Okulumuza ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çocukların diş sağlığı ile ilgili doğru bilgilendirme yapılması gerekildiğinin altını çizen Diş Doktoru Kadir Saruhan, “Okullarda diş macunu ve fırça dağıtımı gerçekleşmekte. Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili bilgilendirmeler yapılmakta. Sayın Başkan Vekilimiz bizi buraya öğrencilere bilgilendirme yapmam için çağırdı. Çocuklarıma birkaç eğitim vereceğiz. Zevkle çocuklarımıza diş sağlığı ile ilgili bilgiler aktaracağım. Bu kampanyanın başarılı geçmesi için ellerinden gelen çabayı gösteren Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu geleneğini 2006 yılından bu yana sürdürüyor.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.