1.Köyceğiz Havzası Çalıştayı yapıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Köyceğiz Belediyesi ve Sırtçantam Dergisi işbirliğinde 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen 1. Köyceğiz Havzası Çalıştayı’na...

1.Köyceğiz Havzası Çalıştayı yapıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Köyceğiz Belediyesi ve Sırtçantam Dergisi işbirliğinde 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen 1. Köyceğiz Havzası Çalıştayı’na katıldı.

Köyceğiz Havzası’nın ekoturizm potansiyelinin ortaya çıkarılması amacı ile yapılan çalıştaya Vali Çiçek’in yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek,  Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, üniversite hocaları, daire müdürleri, kazı başkanları, mahalle muhtarları, turizm işletmecileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri yer aldı.

Çalıştayda yaptığı konuşmada Köyceğiz’in sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihi açıdan her yönüyle zengin olan bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, “ Köyceğiz’de insanların daha iyi yaşaması için Sandras Dağı’ndan tutun vadi, su, orman, bitki çeşitliliği, yaban hayat zenginliği, verimli toprak gibi pek çok zenginlik var” dedi.

İlçenin gelişmesi için bilimsel yöntemlerin kullanıldığı rotaların belirlenmesinin önemine işaret eden Vali Çiçek,  yapılan çalıştayın bunu sağlayacağını, bilimsel çalışmaların sonuçları ile hareket edildiğinde gelişme sağlanacağını ve sürdürülebilir faaliyetler yapılacağını kaydetti.

Çalıştayın Köyceğiz için çok önemli olduğuna değinen Vali Çiçek, çalıştay sonucunu takip edeceğini belirtti.

Üniversitelerin bilgi üretmek, insan kaynağı yetiştirmek ve bilginin insanların yararına kullanılması, insanların refah düzeyine katkı yapması gibi önemli görevleri olduğunu dile getiren Rektör Harmandar ise,   “Bu çalıştayda Köyceğiz Havzası’nın geçmişi, geleceği, birikimi, ekonomisi ve sosyal durumu incelenecektir. Köyceğiz, cennet gibi bir yer. Buranın pek çok potansiyeli var. Tarihi ve ekolojik değerleri çok fazla. Sultaniye Kaplıcaları, Ekincik Plajı,   tarım potansiyeli, biyo çeşitliliği ile Köyceğiz bu yörenin en önde gelen kenti olmaya adaydır” diye konuştu.

Köyceğiz Gölü’nde dünyanın en güzel eko sisteminin yer aldığını söyleyen Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Köyceğiz, Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları, Ekincik Plajı, rüya gibi doğa ve tarih mirasını taşır. Sultaniye Kaplıcalarının şifalı suları ve çamur banyosu ilk çağdan beri şifa kaynağıdır. Köyceğiz, Muğla’nın en güzel gezi rotasıdır. Köyceğiz tarihi ve kültürel zenginlikleri, ekolojik yapısı, coğrafik özellikleri, endemik bitki türleri ile dikkat çekmektedir.”

Konuşmaların ardından çalıştayın birinci oturumunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça’nın oturum başkanlığında Prof. Dr. Cengiz Işık “Geçmişten Günümüze Kaunos”, Emekli Müsteşar Merdan Tufan “Köyceğiz’in Sosyal Hayatında Çerkezler ve Yörükler”, Turizm İşletmecisi İrfan Tezbiner “Kaplıca Çamur Banyosu Turizmi”, MSKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Naci Önal ise “Yurt Tutma ve Yerleşiminin Kutsal Öyküleri: Köyceğiz Örneği” adlı bildirilerini sundular.

Soru ve cevap bölümünün ardından Vali Çiçek, bildirilerini sunan katılımcılara katılım belgelerini verdi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.